Meidenclub

Help de meiden in Zambia zelf maandverband te maken –  met als doel herstel van waarde in de levens van de tienermeiden in Munyama (Zambia)

Het is een wel bekend feit dat in veel landen in de wereld, zo ook hier in Zambia, onder de Tonga bevolking in de Gwembe vallei, dat meiden niet naar school gaan ten tijde van de dagen dat ze menstrueren. Ook is het zo dat in vele afgelegen gebieden in Zambia, zo ook hier in de Gwembe vallei, zodra ze hun eerste menstruatie zien, dit een teken is van volwassenheid en dat betekent dat ze klaar zijn om te trouwen. Zodra ze getrouwd zijn verlaten ze school, dit vaak al op tienerleeftijd.  Hoewel dit vaststaande feiten zijn, betekent dit niet dat het acceptabel is en dat we dit ongemoeid kunnen laten. Het staat namelijk de ontwikkeling van de meiden in de weg. Terwijl we hier werken in de Gwembe vallei in het zuiden van Zambia, willen we ook graag deze meiden helpen door waarde op hun leven te plaatsen.

We willen graag een ‘meidenclub’ starten. Tijdens deze club willen we hen leren om zelf wasbaar maandverband te maken. Tijdens deze sessies willen we echter ook graag beschikbaar zijn voor ‘meiden dingen’ en een veilige omgeving bieden waarin ze vragen kunnen stellen m.b.t. de nieuwe fase in hun leven waarin ze terecht komen, maar ook andere dingen die hen bezig houden. In deze meidenclub hopen we ook het onderwerp van trouwen op jonge leeftijd bespreekbaar te maken en hopen we dat ze het belang van onderwijs meer gaan inzien.

De meiden in Munyama hebben vrijwel tot geen mogelijkheid om zelf materialen te kopen voor dit wasbare maandverband. We zouden het jammer vinden als dit een barriere voor hen vormt om mee te doen en ook zelf te leren hun eigen maandverband te maken. Daarom willen we graag de benodigdde materialen gratis beschikbaar stellen.

Om van start te gaan hebben we zo’n 50 euro nodig.
Wil jij/ wilt u investeren in de levens van deze meiden?

Neem dan contact op via lisette@revalval.com

Groetjes,

Daniel and Lisette

web design in zwolle