Evangelisatie en discipelschap

Overal waar we zijn en wat we ook doen, ons kern- en einddoel is dat we discipelen zien opgroeien in de vallei. Wij schakelen dit aan gehoorzaamheid aan de grote opdracht.

Door middel van evangelisatie verspreiden wij het evangelie. Wanneer mensen tot Christus komen, zijn wij van mening dat het belangrijk is om hen te trainen. Door voorbeeldschap willen wij laten zien hoe je moet leven naar Gods wil en hoe je je geloof met anderen kan delen. Door een ware innerlijke verandering zal er een uiterlijke verandering te zien zijn in hun persoonlijke leven, hun families en hun gemeenschap. Op deze manier hopen we steeds meer discipelen te zien op de eilanden en in de omliggende dorpen.

Voortbeweging van discipelschap: discipelen trainen die op hun beurt weer andere discipelen trainen.

Foto: samenkomst op zondagochtend bij dhr. S. thuis, aug 2018

Op zondagochtend komen we samen bij Dhr. S. thuis. We zijn onze samenkomsten begonnen bij hem thuis. In eerste instantie alleen, maar inmiddels hebben we 8-10 mensen mensen die komen. Vaak zien we tijdens de zangdienst ook kinderen die meezingen, klappen en dansen. Op donderdag komen we op dezelfde plek samen voor bijbelstudie. Op zaterdagen ontmoeten we de mensen op een eiland genaamd Somunjalala. We zijn hier in juni 2018 mee begonnen, naar aanleiding van een vruchtbare tijd tijdens een ‘mobile clinic’ met een DTS outreach team. De lokale leiders brachten het verzoek naar voren om regelmatig op hun eiland te komen voor ‘kerkdiensten’. We zien een aantal van onze discipelen die meegaan en meehelpen tijdens de ‘outreaches’ die we doen. Dit is heel bemoedigend om te zien.  We geloven dat God de vallei wil gebruiken als praktisch voorbeeld voor de manier waarop God een gemeenschap kan veranderen door evangelisatie en discipeldschap. We zijn ons volledig bewust van het feit dat we hier niet te vechten hebben tegen vlees en bloed, maar tegen bolwerken. Voor vele jaren heeft de vijand voorkomen dat er vooruitgang zat in de prediking van het evangelie in dit gebied. Wij geloven dat God leven wil brengen in de plaats die genoemd wordt: “de begraafplaats van teams die kerken opzetten”.

Uitnodiging: U kunt deel worden van dit werk

Individuen; kerkgroepen; zendingsteams kunnen komen en deel worden van ons team. Kom, wordt deel en dien samen met ons als missionaris voor een korte of langere periode. 

Veel mensen in de vallei leven in angst. Angst voor het onbekende en angst voor ‘ witchcraft’. Deze angst houdt hen tegen om zichzelf volledig over te geven aan God. Ze blijven hulp en bescherming zoeken bij de ‘witchdoctor’. Bid met ons mee dat degenen die besluiten om God te dienen, ook hun oude geloof en gewoontes zullen achterlaten en hun volledige vertrouwen op God zullen stellen.

Gebedsstrijders

  • Een doorbraak in de geestelijke gewesten.
  • Wijsheid, gevoeligheid en onderscheidingsvermogen wanneer we in contact zijn met de lokale mensen.

  • Open harten van mensen zodat ze het evangelie zullen ontvangen.

  • Nieuw gelovigen die standvastig zullen zijn en zullen groeien in hun relatie met God.

  • Sterke discipelen die het vuur grijpen en overbrengen op anderen.

  • Meer werkers in het veld.

web design in zwolle