Ontwikkeling van vaardigheden en verbetering van levensstandaard

Sinds onze komst in het dorp Munyama is er een grote vraag naar ontwikkeling. Veel mensen hebben geen hoop voor hun toekomst en de toekomst van hun kinderen. In deze gemeenschappen zijn er geen voorzieningen zoals elektriciteit en schoon drinkwater. Er zijn geen mogelijkheden voor ondernemen en er is geen werkgelegenheid behalve kleinschalige visserij en landbouw.

Omdat veel mensen niet getraind of gekwalificeerd zijn om iets anders te doen dan visserij en landbouw, is de cyclus tot dusver nog niet doorbroken. We zijn niet gekomen om hen instructies noch oplossingen te geven, maar om met hen te werken en hen te helpen met het identificeren van gebieden waar zij zichzelf en de gemeenschappen mee kunnen ontwikkelen. Dat betekent de ontwikkeling van vaardigheden in verschillende gebieden en hen te laten zien wat zij kunnen gebruiken of starten met wat zij al hebben.

Foto: Uitleg over het gebruik van ‘bio-zand waterfilters’

Uitnodiging

We hebben mensen nodig die beschikken over gemeenschapontwikkelingsvaardigheden, die de plaatselijke bevolking  kunnen onderrichten.

web design in zwolle