Timmerproject

Introductie van het Lulangilo trainingscentrum

In Munyama en omliggende dorpen zijn mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van visserij en kleinschalige landbouw. De visvangst loopt echter steeds verder terug omdat er steeds meer vissers bijkomen en door slechte monitoring van gebruik van de juiste netten (ze gebruiken netten met te kleine openingen en vissen zo de babyvissen). Deze situatie leidt tot hopeloosheid bij de lokale bevolking. Het Lulangilo trainingscentrum is een plaats van Hoop, waar niet alleen geinvesteerd wordt in het aanleren van vaardigheden, maar waar mensen ook gediscipeld kunnen worden. We willen graag beginnen met een timmerproject. Na overleg met de lokale dorpsoudsten en na meerdere mensen in de gemeenschap gesproken te hebben, bleek hier de meeste interesse voor te zijn. Veel jonge mensen omarmen het idee van een trainingscentrum en zien ernaar uit om nieuwe vaardigheden te leren en zo nieuwe hoop te ontvangen voor de toekomst.

Op de lange termijn zouden we graag zien dat dezelfde mensen die we getraind hebben, hun eigen ‘timmerbedrijfje’ kunnen starten. Zo kunnen ze extra inkomsten genereren om in hun dagelijkse noden te voorzien.  In de nabije toekomst zien we een houten boot, gemaakt in Munyama, met de naam Lulangilo erop, over de machtige Zambezi rivier (Kariba meer) varen. We willen je uitnodigen aan boord te komen en ‘deze droom waar te maken’. Daniel zal de training verzorgen in dit timmerproject, maar nodigt ook korte termijn vrijwilligers (individuen of teams) met timmervaardigheden uit om te komen helpen.

We geloven dat dit een strategische manier is om uit te reiken naar de gemeenschap. Ons overstijgende doel is om in alles wat we doen Gods liefde te laten zien en mensenlevens aangeraakt en veranderd te zien worden door God.

Hoe kunt u betrokken zijn?

  • Geef gereedschap;
  • Draag financieel bij in de noden die er zijn om het project te runnen;
  • Kom als vrijwilliger en deel je kennis en vaardigheden.

Lulangilo trainingscentrum

Gereedschap nodig voor het timmerproject

Gereedschap
Handschaaf No. 5
G- klem klein
G-klem Medium
Vleugelklem
Beitels (set)
Vijl (Half-rond)
Houtrasp
Handzaag
Kapzaag
Slaghamer
Klauwhamer
Handboor
Winkelhaak
Metalen lineaal
Houtpotloden
A4 blank papier
Insteekmaat
Aantallen
6
6
6
6
3
3
3
5
6
3
3
2
3
6
1 pak
5 pakken
6

 

Overig:
Spijkers, schroeven, houtlijm, schuurpapier, houtbijts, vergunning om hout te kappen.

Geschatte kosten
Gereedschap
Hout
Overkapping/werkplaats
Totaal
 
€ 1300
€ 300
€ 400*
€ 2000

 

* pilaren, golfplatendak, betonvloer

Foto: Daniel leert onze buurman hout schaven voor het maken van bankjes in de kerk.

web design in zwolle